Sand Point Residence

Seattle, WA

This renovation went beyond the average remodel; it was a complete “lifestyle correction”, as the owner put it. The existing house lacked a central space for members of the family to naturally congregate, and the client found it uncomfortable and confining. The clients were open to dramatic change, so the design team embraced this opportunity, removing walls and raising ceilings to create an open concept plan. 13-foot ceilings and floor-to-ceiling windows create a sense of spaciousness and light while creating a new focal space where the family could gather in the home. Radiant floor heating was installed, creating efficient use of energy and reduction of utility bills. At night the home glows like a lantern, embodying a strong sense of warmth and openness. Asian influences were used throughout the design process to create feelings of serenity and tranquility. The result is a home in which the family truly feels comfortable in.


  • Radiant floor heating
  • Zero-VOC paints and sealers
  • Recycled glass tile and recycled rubber flooring
  • Drought-tolerant landscaping
  • FSC-certified eucalyptus flooring